
Dovfärsbullar i tomatsås
Ingredienser:
- 1 gul lök
- Vitlök efter smak
- 2 msk tomatpuré
- 800 g passerade tomater
- Basilika och oregano efter smak
- 400 g dovhjortsfärs
- En halv gul lök, riven
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 0,5 dl grädde
Gör såhär:
-
Tomatsås: Hacka gul lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt tomatpuré och fräs ihop. Häll i passerade tomater och örter. Koka på låg värme i ca 1 timme.
-
Dovhjortsfrikadeller: Blanda dovhjortsfärs, riven lök, salt, peppar, ägg, ströbröd och grädde. Forma till bollar stora som ägg.
-
Stek bollarna tills de får en fin yta. Lägg över dem i tomatsåsen och låt puttra i 15-20 minuter.
-
Servering: Servera med potatismos och rårörda lingon om så önskas.