Dovfärsbullar i tomatsås

Dovfärsbullar i tomatsås

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • Vitlök efter smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g passerade tomater
  • Basilika och oregano efter smak
  • 400 g dovhjortsfärs
  • En halv gul lök, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl grädde

Gör såhär:

  1. Tomatsås: Hacka gul lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt tomatpuré och fräs ihop. Häll i passerade tomater och örter. Koka på låg värme i ca 1 timme.

  2. Dovhjortsfrikadeller: Blanda dovhjortsfärs, riven lök, salt, peppar, ägg, ströbröd och grädde. Forma till bollar stora som ägg.

  3. Stek bollarna tills de får en fin yta. Lägg över dem i tomatsåsen och låt puttra i 15-20 minuter.

  4. Servering: Servera med potatismos och rårörda lingon om så önskas.

Råbiffsnittar på hjort
Köttfärsås på hjort