Kärntemperatur

Kärntemperatur

Allmänna riktlinjer:

För de flesta viltslag fungerar en ugnstemperatur på 125 grader och en innertemperatur på 56 grader bra. Dock bör du undvika att lågtemperera detaljer som filé, innanlår och andra möra delar från rådjur och unga dovhjortar, då dessa kan bli för mjuka och nästan pastejliknande. Här passar en något högre ugnstemperatur på 150 grader bättre.

Rådjur:

  • Ugnstemperatur: 150 grader
    • Rött: 54°C
    • Medium: 56°C
    • Välstekt: 60°C

Dovhjort:

  • Ugnstemperatur: 125–150 grader (150 grader för unga djur)
    • Rött: 54°C
    • Medium: 56°C
    • Välstekt: 60°C

Kronhjort:

  • Ugnstemperatur: 125 grader
    • Rött: 54°C
    • Medium: 56°C
    • Välstekt: 60°C

Älg:

  • Ugnstemperatur: 125 grader
    • Rött: 54°C
    • Medium: 56°C
    • Välstekt: 60°C
Styckdetaljer