
Tacos på hjortfärs
Gör fredagstacosen till en ny favorit med Pontus Frithiofs enkla recept på hjorttacos. Byt ut det vanliga köttet mot högkvalitativ hjortfärs och toppa med spännande vilda tillbehör som lingonchutney och persiljemajonnäs för en smakupplevelse utöver det vanliga.
Recept för 4 personer.
- Hjortfärs 500g
- Siracha 3 msk
- Salt
- Olja
Gör såhär:
Stek färsen på hög värme i lite olja till den blir ''krispig''. Tillsätt sedan siracha och dra den åt sidan. Smaka upp med salt.
Lingonchutney:
- Lingon 150g
- Gul lök 2 stora
- Rödvinsvinäger 2msk
- Honung 2msk
- Salt
Gör såhär:
1. Skala och skiva löken, stek sedan i olja på medelvärme tills den blir gyllenbrun.
2. Tillsätt lingonen och stek ytterligare någon minut.
3. Häll på vinägern och låt det koka in.
4. Smaka av med honung och salt.
Persiljemajonnäs
- 2 dl tjock majonnäs, t.ex. Hellmann’s
- 1 kruka persilja
- 0,5 dl olja
- Salt
- Citronjuice
Gör såhär:
1. Mixa persiljan med oljan tills allt är slätt och blandningen får en grön färg.
2. Kyl ner.
3. Tillsätt sedan oljan i majonnäsen, lite i taget, och blanda försiktigt.
4. Smaksätt med citronjuice och salt.