
Viltwallenbergare
Klassisk wallenbergare med en tvist på viltkött.
Ingredienser:
- 400 g hjortfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, malen
- 1 krm vitpeppar, malen
- 3 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl ströbröd
- 50 g smör, att steka i
Gör såhär
1. Blanda hjortfärsen med äggulor, salt och peppar till en jämn smet.
2. Rör i grädden, lite i taget. Smeten ska vara ganska lös. Blöt händerna och forma jämnstora biffar.
3. Vänd försiktigt biffarna i ströbrödet och låt vila cirka 5 minuter. Smält rikligt med smör i en stekpanna och stek Wallenbergarna på medelhög värme i cirka 10–12 minuter, vänd några gånger. Se till att Wallenbergarna hålls ljust bruna och inte bränns i pannan.
4. Servera dina Wallenbergare med potatismos, brynt smör, rårörda lingon och gröna ärtor.