Viltwallenbergare

Viltwallenbergare

Klassisk wallenbergare med en tvist på viltkött.

Ingredienser:

  •  400 g hjortfärs
  •  1 tsk salt
  •  1 krm svartpeppar, malen
  •  1 krm vitpeppar, malen
  •  3 äggulor
  •  3 dl vispgrädde
  •  1 dl ströbröd
  •  50 g smör, att steka i


Gör såhär
1. Blanda hjortfärsen med äggulor, salt och peppar till en jämn smet.
2. Rör i grädden, lite i taget. Smeten ska vara ganska lös. Blöt händerna och forma jämnstora biffar.
3. Vänd försiktigt biffarna i ströbrödet och låt vila cirka 5 minuter. Smält rikligt med smör i en stekpanna och stek Wallenbergarna på medelhög värme i cirka 10–12 minuter, vänd några gånger. Se till att Wallenbergarna hålls ljust bruna och inte bränns i pannan.
4. Servera dina Wallenbergare med potatismos, brynt smör, rårörda lingon och gröna ärtor.

 

Köttfärsås på hjort
Tacos på hjortfärs