
Tunnbrödsrulle av ren
Renstekstunnbrödsrulle
Upptäck ett läckert recept skapat av Pontus Karén, där en tunnbrödsrulle fylls med renstek från Norrlandsvilt, savoykål, ostronskivling och andra härliga tillbehör!
Ingredienser:
- Ca 400 g renstek från Norrlandsvilt
- 1 huvud savoykål
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk krossade fänkålsfrön
- Ca 100 g ostronskivling
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 4 tunnbröd
Tillvägagångssätt:
Förbereda rensteken:
1. Ta bort eventuella senor från rensteken. Krydda köttet med alla torra kryddor och skär det i tunna strimlor. Bryn köttet snabbt på hög värme och dela upp det i fyra portioner.
Savoykålen:
2. Bryt av två blad per portion och skär bort den tjocka "roten" i mitten av varje blad. Blanchera bladen i rikligt saltat vatten i cirka 3 minuter och kyl dem sedan i kallt vatten.
Dijonnäsen:
3. Blanda dijonsenap med majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Ostronskivlingen:
4. Dra isär svampen i små strimlor och stek dem hårt i en blandning av smör och lite olja. Krydda med salt och peppar.
Servering:
5. Lägg ut ett tunnbröd och bre på en generös mängd dijonnäs. Placera savoykålsbladen (två per rulle) ovanpå, följt av en stor portion av den stekta svampen och till sist den strimlade rensteken. Rulla ihop till en tight rulle, skär snett på mitten och vik in ändarna i folie. Servera rullen stående!
Upptäck ett läckert recept skapat av Pontus Karén, där en tunnbrödsrulle fylls med renstek från Norrlandsvilt, savoykål, ostronskivling och andra härliga tillbehör!
Ingredienser:
- Ca 400 g renstek från Norrlandsvilt
- 1 huvud savoykål
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk krossade fänkålsfrön
- Ca 100 g ostronskivling
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 4 tunnbröd
Tillvägagångssätt:
Förbereda rensteken:
1. Ta bort eventuella senor från rensteken. Krydda köttet med alla torra kryddor och skär det i tunna strimlor. Bryn köttet snabbt på hög värme och dela upp det i fyra portioner.
Savoykålen:
2. Bryt av två blad per portion och skär bort den tjocka "roten" i mitten av varje blad. Blanchera bladen i rikligt saltat vatten i cirka 3 minuter och kyl dem sedan i kallt vatten.
Dijonnäsen:
3. Blanda dijonsenap med majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Ostronskivlingen:
4. Dra isär svampen i små strimlor och stek dem hårt i en blandning av smör och lite olja. Krydda med salt och peppar.
Servering:
5. Lägg ut ett tunnbröd och bre på en generös mängd dijonnäs. Placera savoykålsbladen (två per rulle) ovanpå, följt av en stor portion av den stekta svampen och till sist den strimlade rensteken. Rulla ihop till en tight rulle, skär snett på mitten och vik in ändarna i folie. Servera rullen stående!